Ήταν γνωστό από την αρχαιότητα πως το massage προσφέρει χαλάρωση, ευεξία, και ένα αίσθημα αναζωόγονησης τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα. Χρησιμοποιήθηκε για πολλά χρόνια και από πολλούς πολιτισμούς για θεραπευτικούς σκοπούς ή σαν εργαλείο πρόληψης και διάγνωσης.

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο αισθητήριο όργανο του σώματος, έτσι μέσω της αφής μπορούμε να αποφορτίσουμε το σώμα από τυχόν εντάσεις και να το βοηθήσουμε να χαλαρώσει βαθιά. Το θετικό άγγιγμα είναι μια ανθρώπινη ανάγκη, για αυτό πιστεύουμε πως το massage δεν αποτελεί ένα είδος πολυτέλειας, αλλά μια έκφραση φροντίδας και αγάπης για τον εαυτό μας.

Μερικά από τα οφέλη του massage είναι πως ανακουφίζει χρόνιους πόνους, μυοσκελετικά προβλήματα, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, ηρεμεί το νευρικό σύστημα και βελτιώνει την ποιότητα ύπνου.

Στο Vāyu Yoga & Massage υπάρχει η δυνατότητα να δεχθεί κανείς Τhaï massage, Tok Sen, Chi Nei Tsang (Abdominal healing massage), Ρεφλεξολογία ή και χαλαρωτικό massage.Το massage απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, σωματότυπου και πιθανών θεμάτων υγείας, καθώς η κάθε συνεδρία προσαρμόζεται στις ανάγκες του δέκτη. Η διάρκεια εξαρτάται από το χρόνο που διαθέτετε και το massage που επιλέγετε!

Vayu Logo
© 2020 | created and hosted by zilsen
Thai Massage

Thai Massage

Το Thaï massage είναι μια τεχνική μάλαξης που εξασκείται για πάνω από 1500 χρόνια. Αποτελείται από πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος και παθητικές διατάσεις παρόμοιες με στάσεις yoga (asana). Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ο δέκτης είναι ντυμένος με φαρδιά, ανάλαφρα ρούχα και η πρακτική πραγματοποιείται σε ειδικό στρώμα στο δάπεδο.

Τα οφέλη του Thai Massage είναι πολλαπλά, αποφορτίζει ιδιαίτερα από πόνους στην πλάτη, στη μέση, στον αυχένα, στα χέρια, στις ωμοπλάτες και στα ισχία. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, αποσυμφορεί τη λέμφο και μεγαλώνει το εύρος κίνησης του σώματος. Απελευθερώνει το δέκτη τόσο από σωματικές όσο και από συναισθηματικές εντάσεις, βοηθώντας στη μείωση του στρες και στην εσωτερική ηρεμία.

Tok Sen

Tok Sen

To Tok Sen είναι μια παραδοσιακή τεχνική της Βόρειας Ταϋλάνδης,. Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο εργαλείο δημιουργούμε δονήσεις στο σώμα, στις ενεργειακές γραμμές της Ταϋλανδικής Ιατρικής. Μέσω του ήχου και των δονήσεων που δημιουργούνται από το εργαλείο, χαλαρώνουμε βαθιά το νευρικό σύστημα και τους μυς.

Massage

Χαλαρωτικό Massage

Πρόκειται για μια σειρά από ήπιες και χαλαρωτικές κινήσεις που βοηθούν στην εξισορρόπηση της ροής της ενέργειας και ηρεμούν το νευρικό σύστημα. Τα έλαια που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του μασάζ ενυδατώνουν και θρέφουν το δέρμα, ανανεώνουν ολόκληρο το σώμα, και το απελευθερώνουν από τις εντάσεις και το στρες της καθημερινότητας.

Chi Nei Tsang

Chi Nei Tsang (Abdominal healing massage)

Το Chi Nei Tsang ή Abdominal Healing Massage, είναι μία αρχαία τεχνική που έχει τις ρίζες της στην Κίνα και την Ταϋλάνδη. Με τεχνικές μάλαξης και διαλογισμού στα εσωτερικά όργανα, στην κοιλιακή χώρα, αποτοξινώνουμε τον οργανισμό από πιθανές εντάσεις και στρες. Ανακουφίζει δυσκολίες στην πέψη ή στο εντερικό σύστημα, καταπραΰνει τον πόνο στη μέση και τη δυσμηνόρροια και φέρνει ενέργεια στο σώμα.

Reflexology

Ρεφλεξολογία

Η Ρεφλεξολογία είναι μια αρχαία θεραπευτική τεχνική μάλαξης της Κινέζικης Ιατρικής, που αποτελείται από άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένες περιοχές των πελμάτων που επηρεάζουν αντανακλαστικά σημεία στο σώμα. Αυτή η πίεση καταπραΰνει την αντίστοιχη περιοχή του σώματος, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τη χαλάρωση και τον ύπνο.